Hızlıca bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Şemsiyeler, günlük hayatta sıklıkla kullanılan ürünlerden biridir. Olumsuz hava koşullarına karşı koruyucu bir kalkan oluşturan şemsiyeler, hâliyle kirlenmektedir. Şemsiyeler kirlendiğinde kolaylıkla temizleyerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Şemsiye temizliği yapılırken özenli ve dikkatli davranmak gerekmektedir. Şemsiyelerin nasıl temizleneceği ile ilgili bilgi sahibi olduktan sonra kendiniz, ev ortamında kolaylıkla temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
Şemsiyelerin ilk günkü gibi yepyeni görünmesini sağlamak için düzenli bir şekilde temizliğini yapmak gerekmektedir. Özellikle dayanıklı ve uzun ömürlü şemsiyeler, yıllar boyunca kullanıldığı için temizlenmesi şarttır. Uzun yıllar boyunca kullanılan şemsiyeler, düzenli olarak temizlenmediği takdirde ilk günkü gibi durmayacaktır. Açık renkli şemsiyelerde kir daha fazla belli olduğu için temizliğinin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Krem, bej, beyaz kumaşlı şemsiyelerin kumaş temizliği yapıldığında hem kullanımda hem de görünüşte farkı görebilirsiniz.
Şemsiye temizleme işlemine geçilmeden önce şemsiyenin temizleneceği alanın belirlenmesi gerekmektedir. Aslında şemsiye evin içerisinde de temizlenebilmektedir. Fakat evin kirlenmemesi adına genellikle evin dış kısımları tercih edilmektedir. Evin balkonu ya da bahçesi şemsiye temizliği için son derece uygundur. Evin dış kısımları daha ferah bir alan olduğundan temizlikten hızlı bir şekilde sonuç alabilirsiniz. Şemsiye temizliği ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. İnternet adresimiz üzerinden sunduğumuz kaliteli şemsiyeleri inceleyebilirsiniz.
Şemsiye temizliği yapılmadan önce ilk olarak ortam temizliğe hazır hâle getirilmelidir. Şemsiye temizliğinde adım adım ilerlemek oldukça önemlidir. Şemsiye temizliğini doğru ve sıralı bir şekilde yaparsanız daha basit bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Şemsiyelerinizin kirlendiğinde düşünüyorsanız temizliğe başlamadan önce şemsiyelerinizi açmanız gerekmektedir. Şemsiye temizliğinde kuru temizleme sıvısı kullanarak temizliği daha hızlı bir şekilde bitirebilirsiniz. Kuru temizleme sıvısı mevcut ise şemsiyenin tüm kısımlarına eşit bir şekilde dağıtarak uygulamalısınız. Daha sonra ise temiz bir bez yardımıyla şemsiyeyi kolaylıkla silebilirsiniz.
Şemsiyeye uygulanan kuru temizleme sıvısı temiz bezle silindikten sonra tamamen temizlenene kadar yeni bir bez kullanılarak silme işlemine devam edilmelidir. Kuru temizleme sıvısı, temizlendikten sonra ılık su ve sabun kullanılarak temizlik sürdürülmelidir. Ilık su ve sabun birbirine karışacak şekilde hazırlanmalıdır. Daha sonra ılık su – sabun karışımına fırça batırılıp çıkarılarak karışımın fırçaya geçmesi sağlanmalıdır. Sabunlu ılık su fırça ile birlikte şemsiyenin kirli kısımlarına uygulanmalıdır. Bu işlem sırasında uygulama yapılan kısımların köpürmesi gerektiği unutulmamalıdır. Köpürünceye kadar fırça naylon kısımlara uygulanmalıdır.
Şemsiyenin kirli kısımları köpürdükten sonra su uygulanarak temizliği sağlanmaktadır. Su uygulaması şemsiyenin hem dış kısmından hem iç kısmından yapılmalıdır. Böylelikle her kısmı detaylı bir şekilde temizlenecektir. Su uygulaması yapılırken şemsiye suyun altında bırakmamalıdır. Temizliği yapan kişi tarafından su tutularak uygulama tamamlanmalıdır. Şemsiye temizliğinde en dikkatli davranılması gerekilen kısım iç kısımda yer alan tellerin temizliğidir. İç kısımda yer alan teller, temiz bir bez yardımıyla silinmelidir. Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra şemsiyenin kurutulması gerekmektedir.
Şemsiye temizlendikten sonra dikkatli bir şekilde kurutulması gerekmektedir. Şemsiyenin ıslak vaziyette bırakılması, şemsiyenin kullanım ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Şemsiye ıslak bırakıldığında paslanma riski oldukça yüksektir. Şemsiyenin yapısının bozulmaması için özellikle iç kısımda yer alan tellerin ıslak bırakılmaması gerekmektedir. Şemsiye temizliği tamamlandıktan sonra kuru ve temiz bir bez kullanılarak silinmelidir.
Şemsiye temizliği bittiğinde kurutma işlemine geçilmelidir. Kurutma işleminin tamamlanması için şemsiyenin tüm kısımlarının kuruması gerekmektedir. Şemsiye temizliğinde son adım olan kurutma işlemi, çok basit gibi görünse de ıslak bir bölgenin kalmaması adına dikkatli davranılmalıdır.
Şemsiyeler sık kirlendiğinde sık temizlenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla şemsiyeleri kullanmadığınız zaman kılıfını geçirerek kirlenmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede yalnızca şemsiyeleri kullandığınızda kirlenme riski ortaya çıkacaktır. Şemsiyeleri muhafaza ederken kılıf kullanmanız tavsiye edilmektedir.
Şemsiyelerin gövde kısımlarının temizliği yapılırken de dikkatli davranılması gerekmektedir. Şemsiyelerin gövdeleri temizlenirken çok fazla su kullanılmamalıdır. Gövde, çok fazla suya maruz kaldığında kısa süre içerisinde aşınacağı için kullanım ömrü azalabilmektedir. Çok fazla su kullanıldığında şemsiyelerin hareketli bölümlerinin hareket ettirilmesi zorlaşmaktadır. Ayrıca şemsiyelerin kumaşı temizlenirken de kesinlikle sıcak su kullanılmamalıdır. Şemsiye temizlenirken ılık su, durulanırken ise soğuk su kullanılması tavsiye edilmektedir.
Güler Şemsiye olarak sizler için birbirinden kaliteli ve uzun ömürlü şemsiyeleri hazırladık. İnternet adresimiz üzerinden sunduğumuz hizmetleri inceleyebilirsiniz. Kaliteli hizmetlerimizden yararlanmak için bizlere ulaşabilirsiniz. Firmamız üzerinden toptan şemsiye alışverişi yaparak kaliteli şemsiyeleri uygun fiyatlara mâl edebilirsiniz. Uzman ekibimizle iletişime geçerek şemsiye temizliğinin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgi ve destek de alabilirsiniz. Yıllara dayanan tecrübemize güvenerek bizleri tercih edebilirsiniz.